Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) niveau 4

Op dinsdag 1 oktober start de module PDL Loonheffingen niveau 4!

Word Salarisadministrateur en Geef Jouw Carrière een Boost!

Hou je van het organiseren en plannen van taken? Dan is de rol van Salarisadministrateur iets voor jou! Als Salarisadministrateur ben jij dé expert op het gebied van loonadministratie binnen het personeelsbeleid.

Jouw dagelijkse taken omvatten het nauwkeurig uitvoeren van loonadministratie, het berekenen van salarissen en het fungeren als vraagbaak voor collega’s. Je bent op de hoogte van alle ins en outs van de loonadministratie en voorziet proactief in advies waar nodig.

Met het Praktijkdiploma Loonadministratie op zak weet je hoe je een loonadministratie kunt opzetten. Je beschikt over actuele kennis op het gebied van wet- en regelgeving én je weet hoe wetswijzigingen doorwerken in de loonadministratie. Je kunt zelfstandig een loonadministratie voeren, loonberekeningen maken, vragen hierover beantwoorden en wetswijzigingen op de juiste manier toepassen. 

Wist je dat er een constante vraag is naar getalenteerde Salarisadministrateurs? Elke organisatie, groot of klein, heeft behoefte aan een goed georganiseerde loonadministratie. Of je nu liever in-house werkt of bij een gespecialiseerd salariskantoor, de mogelijkheden zijn eindeloos!

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie niveau 4 wordt afgerond met het landelijk erkende diploma Praktijk Diploma Loonadministratie.

  • Vooropleiding: er zijn geen specifieke eisen om met deze opleiding te beginnen
  • Beroepsvooruitzichten:  Op vacaturesites vind je tal van mogelijkheden voor Salarisadministrateurs. Wist je dat je met het behalen van het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) veel meer deuren opent dan je zou denken? Naast Salarisadministrateur kun je ook denken aan rollen als Loonadministrateur, HR-specialist Loonadministratie, Salarisconsultant, Payroll Specialist, Payroll Consultant, en meer!
  • Niveau: Mbo niveau 4
  • Opleidingsduur: zes maanden

Inhoud van de opleiding

 Module Loonheffingen niveau 4

Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, doet een aangifte loonheffingen en betaalt loonheffingen. Denk bijvoorbeeld aan loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en inkomstenafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

Wil jij je specialiseren in de loonadministratie van een (middel)grote organisatie? Met het certificaat Loonheffingen niveau 4 op zak heb je alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van de loonadministratie uit te kunnen voeren.

Module Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4

Voor een personeelsfunctionaris of loonadministrateur is het van belang brede kennis te hebben op meerdere vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Of kennis van organisaties zoals de belangrijkste begrippen met betrekking tot de administratie en de rol van automatisering. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het weten van verschillende gespreksvormen of de richtlijnen voor conflictbehandeling kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Met het certificaat Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 kom je goed beslagen ten ijs.

Module Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4

Arbeidsverhoudingen, Sociale Zekerheid, arbeidsovereenkomst, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Allemaal onderwerpen die je als personeelsconsulent of salarisadministrateur moet kennen en moet kunnen toepassen in jouw werk. Het certificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4 op jouw cv biedt een mooie meerwaarde.

 

Voor de specialistische modulen Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid is Fred Mens je opleider. Fred is werkzaam als controlemedewerker loonheffingen bij de Belastingdienst én geeft sinds 2008 les in het vakgebied loonheffing, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Naast de opleidingen BKL, PDL en VPS verzorgt hij tevens trainingen op het gebied van inkomstenbelasting, loonbeslag en het jaarlijkse Belastingplan (jaarlijkse wijziging wetgeving). Zijn vakkennis en ultieme voorbereiding zorgen voor goede lessen. Zijn rust en gemakkelijke aard zorgen voor een prettige sfeer.                

Opbouw van de opleiding:

Module Bijeenkomsten Data: Moduleprijs
Loonheffingen 4 dinsdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur dinsdag 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober en 5 november 2024 € 795,--
Personeel, Organisatie en Communicatie 3 vrijdagen van 09.30 uur tot 16.uur. vrijdag 22 november, 6 december en 20 december 2024 € 595,--
Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid 3 vrijdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur Data volgen in september 2024 € 595,--

Praktische informatie.

Tijd: 9.30 uur -16.00 uur. Lunch van 12.30 uur tot 13.30 uur. In de buurt van de locatie of op de locatie is er gelegenheid om te lunchen. Koffie, thee, water tijdens de break in de ochtend en middag zijn bij de moduleprijs inbegrepen.

Groepsgrootte: minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers. De opleiding start bij 6 deelnemers.

Leermiddelen: boeken en een digitale leeromgeving kunnen per module worden aangeschaft bij Convoy Uitgevers en Wolters Kluwer. Verder is een eenvoudige calculator nodig bij de modulen Loonheffingen en Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid. De door de docent in de les gebruikte PowerPoints worden digitaal verstrekt na afloop van de les.

Inschrijven: middels inschrijfformulier. Na inschrijving ontvang je een inschrijvingsbevestiging met daarin alle belangrijke informatie die nodig is om met de opleiding te starten.

Aanbod: elke module wordt 1 keer per jaar aangeboden

Investering: je schrijft je per module in. De opleiding PDL is vrij van Btw. Op de website www.associatie.nl  kan je alle informatie vinden over de kosten van examinering.  De prijzen van de leerboeken vind je op de boekenlijst.

Tijdinvestering: naast de lesdagen zal je thuis ongeveer 5 uur per week aan je opleiding moeten werken.

Leslocatie: Het Anker, Voorstraat 74, Katwijk

Parkeren: vrij parkeren op het terrein van de Hervormde Kerk aan de overkant van Het Anker.

Afronding: elke module wordt afgerond door een examen. De examens worden afgenomen door de Associatie voor Examinering. Bij een voldoende resultaat voor een module ontvang je een certificaat. De drie afzonderlijke certificaten worden ingewisseld voor het diploma Praktijk Diploma Loonadministratie. Een uitleg over de examenaanmelding volgt in de les.

Interesse?

Met welke module wil jij beginnen? Vraag geheel vrijblijvend om een studie-aanbod! In je studie-aanbod staat alle informatie die je nodig hebt om een juiste beslissing te nemen!