Praktijkdiploma Boekhouden niveau 4

Op maandag 16 september starten wij weer met de module PDB Kostencalculatie niveau 4!

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden niveau 4 wordt afgerond met het landelijk erkende diploma Praktijk Diploma Boekhouden.

  • Vooropleiding: er zijn geen specifieke eisen om met deze opleiding te beginnen
  • Beroepsvooruitzichten: medewerker debiteurenadministratie, junior accountant, administratief ondersteuner 
  • Niveau: Mbo niveau 4
  • De opleiding duurt tien maanden

Inhoud van de opleiding

Kostencalculatie niveau 4.

Wil jij als financieel-administrateur moeiteloos antwoord kunnen geven op vragen over het bedrijfsresultaat en kostprijzen? Met dit certificaat weet jij precies hoe je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen moet maken voor zowel handelsondernemingen als dienstverlenende ondernemingen. Je hebt inzicht in de resultaten en presentatiemethoden, zodat je moeiteloos de gegevens kunt interpreteren en analyseren. Met dit certificaat op zak, kun jij als financieel-administrateur zelfstandig de taken uitvoeren en zorg je voor een goede financiële ondersteuning van de organisatie. 

Financiering niveau 4.

Met dit certificaat heb jij de belangrijkste theoretische kennis paraat op het gebied van financiering. Je leert alles over termen als agio, dividend, obligaties, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Bovendien leer je hoe je kengetallen kunt berekenen en interpreteren om de financiële gezondheid van een bedrijf te bepalen.

Bedrijfsadministratie niveau 4.

Met dit certificaat ben jij in staat om boekingen te maken voor een eenmanszaak, besloten vennootschap (bv) en vennootschap onder firma (vof) aan de hand van boekingsstukken. Daarnaast leer je hoe je overzichten kunt samenstellen, zoals een grootboekrekening en een kolommenbalans. Met deze kennis ben jij in staat om zelfstandig een  eenvoudige boekhouding te voeren.

 

Opbouw van de opleiding:

Module Opleidingsniveau Bijeenkomsten Moduleprijs Examen
Kostencalculatie Mbo niveau 4 10, wekelijks, 2,5 uur. € 700,-- Landelijk examen via Associatie voor Examinering
Financiering Mbo niveau 4 9, wekelijks, 2,5 uur € 630,-- Landelijk examen via Associatie voor Examinering
Bedrijfsadministratie Mbo niveau 4 11, wekelijks, 2,5 uur € 770,-- Landelijk examen via Associatie voor Examinering

Je schrijft je per module in. Elke module wordt afgerond door een examen. Bij een voldoende resultaat voor een module ontvang je een certificaat. De drie afzonderlijke certificaten kunnen worden ingewisseld voor het diploma Praktijk Diploma Boekhouden. De examens worden afgenomen door de Associatie voor Examinering . 

Naast de wekelijkse bijeenkomsten  van 2,5 uur zal je thuis ongeveer 5 uur per week aan je opleiding moeten werken. 

Op de website www.associatie.nl  kan je alle informatie vinden over de kosten van examinering. Een uitleg over de examenaanmelding volgt in de les.

Leermiddelen zoals boeken en een digitale leeromgeving kunnen per module worden aangeschaft bij Convoy Uitgevers. Eventueel kan je de boeken ook tweedehands aanschaffen. Klik op onderstaande link om naar de website van Convoy Uitgevers te gaan. 

Interesse?

Met welke module wil jij beginnen? Vraag geheel vrijblijvend om een studie-aanbod! In je studie-aanbod staat alle informatie die je nodig hebt om een juiste beslissing te nemen!