Medewerker Finance & Control      niveau 5

Op maandag 16 september starten wij weer met de module Belastingwetgeving niveau 5!

De opleiding tot Medewerker Finance & Control niveau 5 wordt afgerond met het landelijk erkende diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Niveau 5 is te vergelijken met het Hbo-Associate Degree.

  • Vooropleiding: Medewerker Finance & Control 4, het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB), een Havo- of Vwo-diploma
  • Beroepsvooruitzichten:  medewerker grootboekadministratie, assistent accountant, project administrateur, assistent controller
  • Niveau: Hbo niveau 5
  • De opleiding duurt twaalf maanden

Inhoud van de opleiding

Kostencalculatie niveau 5

Heb jij altijd al een neus gehad voor cijfers en wil je nog dieper duiken in de wereld van kostencalculatie? Dan kan met dit certificaat. Hier leer je niet alleen de basisberekeningen, maar ga je nog een stapje verder. Denk bijvoorbeeld aan het maken van diverse kostensoortenberekeningen en het toepassen van kostenverbijzonderingsstukken. Je gaat ook aan de slag met kostenbudgettering, kostenbewaking en het oplossen van optimaliseringsvraagstukken. Met deze kennis op zak ben jij niet alleen in staat om verschillende kostencalculaties te maken, maar kun je ook fungeren als financieel adviseur voor bedrijven en organisaties.

Financiering niveau 5.

Met dit certificaat kun je als financieel adviseur de vermogensbehoefte van een onderneming bepalen en een investeringsselectie maken. Je hebt inzicht in de verschillende vormen van eigen en vreemd vermogen en kunt berekeningen maken om de optimale financieringsmix te bepalen. Daarnaast kun je de jaarrekening beoordelen en overzichten maken voor interne en externe verslaglegging. Met deze kennis en vaardigheden ben je een waardevolle aanwinst voor elke financiële afdeling. Als adviseur kun je jouw expertise inzetten om bedrijfsbeslissingen te onderbouwen en financiële risico's te beperken. 

Bedrijfsadministratie niveau 5

Met dit certificaat kun je jouw administratieve kennis naar een hoger niveau tillen en ben je in staat om zelfstandig complexe boekingen en correcties te maken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het eigen vermogen, vreemd vermogen en leasing. Je hebt kennis van de permanence de l’inventaire en weet hoe je deze kunt toepassen bij handelsondernemingen, productie ondernemingen en dienstverlenende ondernemingen. Door de sterke focus op praktische toepassing van de theorie, kun je jouw opgedane kennis meteen in de praktijk brengen. Met dit niveau van bedrijfsadministratie ben je een waardevolle aanvulling voor elk bedrijf en kun je zorgen voor een solide financiële administratie.

Belastingwetgeving niveau 5

Met dit certificaat op zak ben jij in staat om belastingaangiftes te doen en kun jij de complexe belastingwetgeving begrijpen en toepassen. Geen gedoe meer met ingewikkelde formulieren en onbegrijpelijke regels, maar een duidelijk overzicht van wat er van jou en jouw bedrijf wordt verwacht. Belastingen kunnen ingewikkeld en tijdrovend zijn, maar met dit certificaat wordt het eenvoudiger! Je leert de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964 en de Wet op de inkomstenbelasting 2001. Maak belastingen niet alleen makkelijker, maar ook leuker!

Opbouw van de opleiding:

Module Opleidingsniveau Bijeenkomsten Moduleprijs Examen
Kostencalculatie Hbo niveau 5 8, wekelijks, 2,5 uur € 640,-- Landelijk examen via Associatie voor Examinering
Financiering Hbo niveau 5 8, wekelijks, 2,5 uur € 640,-- Landelijk examen via Associatie voor Examinering
Bedrijfsadministratie Hbo niveau 5 11, wekelijks, 2,5 uur € 880,-- Landelijk examen via Associatie voor Examinering
Belastingwetgeving Hbo niveau 5 7, wekelijks, 2,5 uur € 560,-- Landelijk examen via Associatie voor Examinering

Je schrijft je per module in. Elke module wordt afgerond door een examen. Bij een voldoende resultaat voor een module ontvang je een certificaat. De vier afzonderlijke certificaten kunnen worden ingewisseld voor het diploma Moderne bedrijfsadministratie. De examens worden afgenomen door de Associatie voor Examinering . 

Op de website www.associatie.nl  kan je alle informatie vinden over de kosten van examinering. Een uitleg over de examenaanmelding volgt in de les.

Naast de wekelijkse bijeenkomsten  van 2,5 uur zal je thuis ongeveer 5 uur per week aan je opleiding moeten werken.

Leermiddelen zoals boeken en een digitale leeromgeving kunnen per module worden aangeschaft bij Convoy Uitgevers. Eventueel kan je de boeken ook tweedehands aanschaffen. Klik op onderstaande link om naar de website van Convoy Uitgevers te gaan.

Interesse?

Met welke module wil jij beginnen? Vraag geheel vrijblijvend om een studie-aanbod! In je studie-aanbod staat alle informatie die je nodig hebt om een juiste beslissing te nemen!