Welke thema's komen in de training aan bod?

Tijdens de twee trainingsdagen gaan we in op acht thema's die de complexiteit van financiën ontrafelen. We voorzien je van praktisch inzicht om je onderneming te laten groeien.

  De financiële setting van de onderneming.

  In dit eerste thema nemen we het boekhoudkundige proces onder de loep, dat uiteindelijk input levert voor de Balans, Resultatenrekening en Kasstroomoverzicht. Je krijgt op een heldere en simpele manier inzicht in dit proces.

  Kengetallenanalyse van de onderneming.

  Ontdek de gezondheid van je onderneming en leer stappen om deze te verbeteren. Dit thema toont niet alleen hoe maatregelen een positieve invloed kunnen hebben, maar ook welke effecten beslissingen hebben op de algehele gezondheid van je onderneming.

  Ondernemersdilemma’s uit de praktijk.  

  Waarom kan een groeiende omzet leiden tot liquiditeitsproblemen? Wat is de relatie tussen investeren, liquiditeit en resultaat? Hoe navigeer je tussen kosten en uitgaven maar ook tussen ontvangsten en opbrengsten? Aandacht wordt besteed aan btw-problematiek, het incassobeleid van je onderneming en de voordelen van het gebruik maken van betalingscondities.

  Waardebepaling van de onderneming.

  Ontdek de rol van waardebepaling in diverse situaties, zoals rechtsvormwijziging, verkoop of het stoppen van de onderneming. Krijg diepgaand inzicht in de waarde van jouw onderneming.

  Cost accounting.

  Dit thema geeft ondernemers diepgaand inzicht in de complexiteit van kosten bij kostprijsberekening en beslissingscalculaties. Afhankelijk van het doel worden kosten anders ingedeeld. Maak weloverwogen beslissingen met behulp van de juiste kostencalculaties.

  De financiering van uw onderneming.

  Ontdek diverse financieringsmogelijkheden en leer welke vorm het meest geschikt is voor jouw situatie. Ontwikkel een strategie die jouw financiële doelen ondersteunt.

  De begroting.

  Leer het krachtige instrument van begrotingen gebruiken om de verwachtingen voor jouw onderneming in kaart te brengen. Door gedurende het jaar aanpassingen te maken, creëer je een flexibel hulpmiddel dat je helpt bij het nemen van effectieve maatregelen.

  De ondernemer in control.

  Stress is een slechte graadmeter voor een ondernemer. Het in control zijn en blijven van de onderneming zorgt voor grip. 1 van de manieren hiervoor is om aandacht te

  besteden aan een kwaliteitshandboek die structuur brengt, processen in beeld brengt en de medewerkers laat zien welke taken en verantwoordelijkheden belangrijk zijn om de onderneming optimaal te laten functioneren.

   

  Als je deze praktijkdilemma's herkent en meer wilt weten, dan verwelkomen wij je graag bij Zijferz voor onze twee daagse training. Tijdens deze intensieve sessies van 9.30 tot 17.00 uur op de vrijdag kan je ervan uitgaan dat je financieel bewustzijn aanzienlijk zal toenemen. Je zal in staat zijn om doordachtere financiële beslissingen te nemen en meer controle te hebben over de financiën van uw onderneming.

  Praktische informatie.

  Trainingsdagen: vrijdag 18 oktober en vrijdag 1 november 2024.

  Tijd: 9.30 uur -17.00 uur. Inclusief lunch van 12.30 uur tot 13.30 uur en koffie, thee, water tijdens de break in de ochtend en middag.

  Groepsgrootte: minimaal 6 tot maximaal 10 ondernemers. Training start bij 6 deelnemers.

  Lesmateriaal: map met informatie over de 8 thema's, casussen en opdrachten, afdruk van de gebruikte PowerPoints.

  Inschrijven: middels inschrijfformulier. Na inschrijving ontvang je een factuur en een inputformulier waar je je eigen praktijkdilemma's op kan invullen

  Aanbod: vier keer per jaar in de maanden maart, juni, september en december.

  Investering: € 695 excl. 21% btw

  Locatie: Het Anker 74, Voorstraat 51, Katwijk

  Parkeren: vrij parkeren op het terrein van de Hervormde Kerk aan de overkant van Het Anker.

  Schrijf je in en investeer in jezelf en je onderneming. Samen bouwen we aan een sterke financiële basis voor je toekomst!